Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدای ایران-سفارت ایتالیا در این پروژه فرهنگی تصمیم دارد با همکاری مشترک میان هنرمندان ایرانی و ایتالیایی و ارائه آثار آنها روی دیوار خارجی این سفارت­خانه به زیباسازی شهر تهران کمک کند.
نخستین آثار این پروژه حاصل همکاری مشترک میان مهدی قدیانلو و پائو است که قرار است به مدت دو ماه روی دیوار خارجی سفارت ایتالیا به نمایش گذاشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جوزپه پرونه، سفیر ایتالیا در ایران درباره ایده این پروژه توضیح می‌دهد که از آنجایی که هنرمندان زیادی در این زمینه در ایران مشغول به کار هستند و در ایتالیا نیز هنر شهری بسیار مهم و در حال رشد است، به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم هنرمندان ایرانی و ایتالیایی را در کنار هم قرار دهیم تا اثری را در سفارت ایتالیا خلق کنند که در خیابان باشد و مردم نیز بتوانند آن را ببینند و لذت ببرند. 
مهدی قدیانلو و پائو نیز در از تجربه همکاری با این پروژه و پیامی که برای مردم تهران داشته‌اند، سخن گفتند.    هنرمندانی که برای دیدن ایران اشک در چشم‌هایشان جمع می‌شود
قدیانلو، هنرمندی که تجربه سال‌ها نقاشی روی دیوارهای شهرهای مختلف جهان از تهران گرفته تا بوستون آمریکا را دارد، درباره تجربه همکاری با سفارت ایتالیا می‌گوید: سفارت ایتالیا دعوت کرد تا در این پروژه حضور داشته باشم و من نیز علی‌رغم اینکه در آن بازه زمانی کارهای زیادی در دست داشتم، اما علاقه‌مند بودم که با این پروژه نیز همکاری کنم. به نظرم ایده جالبی بود و می‌توانست به  ایجاد یک پُل فرهنگی میان ایران و ایتالیا به‌خصوص در این زمان عجیب و غریب که در دنیا یک دو دستگی ایجاد شده، کمک کند.
او ادامه می‌دهد: از طرفی دیگر برای من نیز فرصت خوبی بود؛ چون در این هفت سال گذشته در تهران کار نکرده بودم و این پروژه این امکان را فراهم کرد تا اثری را به چشمان مردم تهران هدیه کنم. از سوی دیگر بسیاری از هنرمندان نسل ما به غیر از سابقه فرهنگی و هنری کشور خودمان، قسمتی از ایده‌ها و منابع الهاممان را مدیون ایتالیا هستیم و این فرصت خوبی بود تا هم به مردم شهری که در آن زندگی می‌کنم و هم مردم ایتالیا که هنر و معماری آنها منبع الهام ما هنرمندان بوده است، ادای دین کنم.
قدیانلو درباره تجربه همکاری با یک هنرمند ایتالیایی نیز یادآور می‌شود: هنرمند دیگر را نیز خودشان انتخاب کردند و برای من این چالش جالب بود. چون برای اولین بار بود که کاری را در هماهنگی با هنرمند دیگری انجام می‌دادم و سعی کردم اصلا دخالت نکنم که این هنرمند چه کسی است و آیا کار او به من می‌خورد یا نه؟ در واقع سعی کردم خودم را با پروژه هماهنگ کنم. آقای پائو نیز هنرمند خیلی محترمی بود که با هم هم‌فکری کردیم و نهایتا به این نتیجه رسیدیم که هر کسی کار خودش را انجام دهد، ولی آثار با هم ارتباط‌های فرمی و محتوایی داشته باشند.
این هنرمند در پاسخ به این پرسش که آیا در فرآیند این پروژه تلاش کردید که به یک مفهوم مشترک برسید، اظهار می‌کند: در مجموع سعی کردیم خیلی راحت‌تر از این حرف‌ها در کنار هم کار کنیم. به هر حال هر کسی زبان شخصی خودش را داشت و حتی شاید سبک‌های کاری ما ۱۸۰ درجه با هم اختلاف داشت، ولی نهایتا به توافق خوبی رسیدیم.
قیدانلو همچنین درباره رویکرد یک هنرمند خارجی نسبت به ایران و هنرهای ایرانی، می‌گوید: نه فقط پائو، بلکه خیلی از دوستان هنرمند من عاشق ایران هستند و چشمانشان برای دیدن کاخ گلستان و نقش جهان پُر از اشک می‌شود و واقعا دوست دارند به ایران سفر کنند. اما از آنجا که کارهای مهم تجاری و هنری‌شان را با آمریکا انجام می‌دهند، بنابراین نمی‌توانند به ایران بیایند چون فکر می‌کنند شاید دیگر نتوانند به آمریکا سفر کنند.
او اظهار می‌کند: در نهایت این پروژه را فرصتی دانستم که از طریق هنر با یک کشور دیگر گفت‌وگو کنیم؛ آن هم با توجه به وضعیت سیاسی که در دنیا وجود دارد و فقط هم مربوط به مشکل ما ایرانی‌ها با آمریکا نیست، بلکه در همه جای دنیا یک آشوب سیاسی است.
اگر در خانه بنشینیم مشکلاتمان بزرگ‌تر می‌شود
همچنین پائو، هنرمندی ایتالیایی که در این پروژه حضور داشته است نیز درباره تجربه حضور و انجام کار هنری در کشور ایران، می‌گوید: برای ما ایتالیایی‌ها ایران کشور دوری است و واقعا شاید برای آمدن به اینجا نگران بودم. در روزهای اول به جاهای مختلف تهران رفتم، سعی کردم با شهر آشنا شوم، موزه‌ها را دیدم و با مردم حرف زدم و واقعا شگفت‌زده شدم. مردم ایران خیلی دوست دارم و فکر می‌کنم انسان‌های باهوش و مهربانی هستند. اما در عین حال شهر تهران با مشکلاتی همچون ترافیک و هوای آلوده‌ مواجه است که از زیبایی‌های آن کم می‌کند.
او ادامه می‌دهد: در ابتدا من هیچ ایده‌ مشخصی نداشتم و فقط می‌خواستم با روح این شهر آشنا شوم. وقتی به موزه ملی رفتم هنرهای کهن را دیدم و از برخی طرح‌های قدیمی عکس گرفتم و فکر کردم شاید روزی بتوانم از این اشکال استفاده کنم. در نهایت بعد از صحبت‌هایی که با «مهدی» داشتم و همچنین براساس تحقیقاتی که انجام داده بودم، به یک ایده مشخص رسیدم.
این هنرمند ایتالیایی یادآور می‌شود: در واقع این پروژه ارتباطی میان دو کشور ایران و ایتالیا بود که از طریق تلفیق ایده‌ها شکل گرفت. در ابتدا این کار اصلا برای من و «مهدی» آسان نبود، ولی ما هر دو این ایده را دوست داشتیم و تلاش کردیم با وجود تفاوت‌ در سبک کاری و تجربه‌هایمان به یک نتیجه مشخص برسیم. در نهایت تصمیم گرفتیم که آثارمان از طریق یک حفره با هم ارتباط برقرار کنند و حتی انگار این حفره‌های ارتباطی میان مردم و پشت دیوار سفارت نیز ایجاد می‌کند.
پائو هنر را زبان مشترک تمام مردم جهان می‌داند و در این زمینه می‌گوید: در ایتالیا تبلیغات سیاسی زیادی علیه ایران وجود دارد و مردم عادی تصور اشتباهی درباره ایران دارند. ولی من چنین فکر نمی‌کنم و اینجا مردمی را دیدم که با انسان‌ها ارتباط برقرار می‌کنند و مهمان‌نواز هستند. در این شرایط موجود هنر یک راه ارتباطی خوب میان مردم کشورهاست.
او همچنین درباره پیام اثر خود به مردم ایران، اظهار می‌کند: اغلب هنرهای خیابانی یک نوع حرکت سیاسی محسوب می‌شوند، چون تلاش می‌کنند واقعیت‌ها را تغییر دهند و ما برای این هنر خیابانی یک طرح ساده را انتخاب کردیم. پیام من این بود که بیایید همدیگر را متوجه شویم و ایده‌هایمان را با هم در میان بگذاریم. الان که مشکلات جهان هر روز بزرگ‌تر می‌شود، اگر در خانه بنشینیم و با هیچ کسی در ارتباط نباشیم دچار یک مشکل بزرگ‌تر خواهیم شد. 

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران سفارت ایتالیا پروژه فرهنگی هنرمند هنرمندان ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۰۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی

 طی روزهای گذشته چین، میزبان «عزام الاحمد» و «سمیر الرفاعی» به عنوان نمایندگان جنبش فتح و «موسی ابو مرزوق» و «حسام بدران» به عنوان نمایندگان جنبش حماس در پکن بود. در این نشست طرفین بر لزوم احیای کمیته‌های مشترک خود و حل و فصل اختلافات و  حملات رسانه‌ای به یکدیگر به توافق رسیده‌اند. در همین راستا شبکه المیادین در خبری اعلام کرد، هیأت‌های حماس و فتح در پکن بر وحدت میان  فلسطینیان با یکدیگر تاکید داشته اند بطوریکه دو گروه بر لزوم تشکیل دولت وفاق ملی موقت حین جنگ و پس از آن تاکید داشتند.

همزمان لین جیان سخنگوی وزارت خارجه چین دیروز در نشست خبری خود در پکن در جمع خبرنگاران با بیان جزئیاتی در این باره گفت: نمایندگان جنبش‌های فلسطینی در پکن  با یکدیگر رایزنی کردند و دو طرف بر ادامه روند گفتگو و تلاش برای دستیابی به وحدت در اسرع وقت توافق کردند.  

دیپلماسی میانجیگری چین با فرایند صلح در خاورمیانه

چین اخیرا نقش فعال تری در بحران های بین المللی بر عهده گرفته  و تا حدودی گوی سبقت را از کشورهای غربی در حوزه میانجیگری در بحران های بین المللی ربوده است. نمونه آن را می توان میانجیگری میان تهران و ریاض در سال گذشته میلادی عنوان کرد.

فاطمه محروق، کارشناس مسائل شرق آسیا و عضو هیئت علمی دانشگاه، در گفت وگو با قدس با اشاره به سابقه نقش آفرینی و میانجیگری  چین در تحولات خاورمیانه به ویژه مسئله اختلاف و تنش  اعراب و رژیم صهیونیستی، گفت: رفتاری که پکن طی ماه های اخیر به خصوص پس از عملیات طوفان الاقصی برای کاهش تنش در منطقه خاورمیانه در پیش گرفته جدید نمی باشد بطوریکه همواره دیپلماسی میانجی‌گری به‌عنوان یکی از ارکان اصلی اهداف و اعمال سیاست خارجی چین در غرب آسیا مطرح بوده است و پکن خود را به‌ عنوان یک نیروی صلح‌ساز در معارضات و بحران‌های منطقه‌ای همچون بحران افغانستان، سوریه، سودان، یمن، ایران و فرایند صلح اعراب ـ اسرائیل  از سال 2004 مطرح ساخته است.

وی با بیان اینکه نیـاز روزافـزون چیـن بـه منابـع انـرژی و سـرمایه گذاری ها و مبـادلات بازرگانـی با کشـورهای ( غرب آسیا)، حاکـی از اهمیـت اقتصـادی این منطقـه در سیاسـت خارجی پکـن اسـت، افزود: چین به کشورهای خاورمیانه  از گذشته نگاهی گسترده تری داشته و این کشور مناسبات اقتصـادی دو جانبـه، معـادلات چندجانبه در خصـوص حـل مسـایل سیاسـی ارائـه نقـش میانجی گـری را در منازعـات کشـورهای خاورمیانـه پیگیـری می کنـد. تا جایی که استراتژی صلح جویانه و میانجیگری چین منجر شده کشورهای منطقه نگاه مثبت و سازنده ای به حضور این کشور در منطقه داشته باشندو مناسبات گسترده ای با این کشور برقرار نمایند.

او با اشاره به میزبانی چین  از نمایندگان جنبش اسلامی فتح و حماس در پکن، و نیز پیگیری این کشور برای آشتی نیروهای فلسطین بایکدیگر، گفت:  رفتار پکن سابقه طولانی دارد چراکه همواره چین به دنبال نقش آفرینی بیشتر در خاورمیانه می باشد و برگزاری نشست نمایندگان جنبش های فلسطینی در پکن، در چارچوب سیاست خارجی چین محسوب می شود.

تغییر رویکرد پکن از انفعالی به فعالانه در منطقه

این استاد دانشکاه تاکید کرد: هم اکنـون چین به عنـوان یـک قدرت بـزرگ از راهبـرد انفعالی سـنتی خود به سـمت درگیـری فعالانه در بحران هـا و مناقشـات منطقه ای حرکت کرده اسـت و دسـت بـه سیاسـت های عملگرایانه می زنـد.رفتار این کشور در حل تنش های خاورمیانه به خصوص بحران غزه منجر شده حتی بیشتر کشورهای اروپایی از پکن حمایت نمایند.

محروق اظهار داشت: طی یک دهه گذشته چین دیپلماسی فعالی جدا از مسئله اقتصادی در منطقه خاورمیانه را دنبال می کند بطوریکه به پلتفرم های امنیتی و سیاسی جدیدی وارد شده است. گفتگوهایی مانند میانجیگری بین ایران و عربستان در سال گذشته، مدیریت چالش میان رژیم صهیونیستی و اعراب را می توان نام برد.

وی درپاسخ به این پرسش که ایالات متحده آمریکا به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه  به شدت در جامعه بین المللی در تنگنا قرار گرفته، با توجه به این موضوع، آیا چین می تواند در مسئله غزه نقش آفرینی کند، گفت: باتوجه به  گذشت بیش از 207 روز از جنگ غزه، واشنگتن حمایت های مالی، نظامی، تسلیحاتی و اطلاعاتی گسترده ای را از اسرائیل انجام داده است و همین مسئله منجر به تعارض میان این کشور و گروه های فلسطینی شده است اما چین با توجه به سابقه حضور خود در میانجیگری های منطقه، توانسته نه تنها میزبان نشست سران فتح و حماس در پکن باشد بلکه کشورهای اروپایی و منطقه نیز از نقش آفرینی چین برای برقراری صلح میان گروه های فلسطینی حمایت کنند.

او در پایان اظهار کرد: رابطه چین با طرفین درگیر در جنگ غزه خوب است و می تواند این کشور نقش خودش را در برقراری آتش بس تا حدودی ایفا نماید، این رفتار چین نشان دهنده تغییر رویکرد دیپلماسی اقتصادی به مسائل امنیتی و سیاسی می باشد.

سید حسین حسینی

دیگر خبرها

  • باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم
  • مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای بیان مواضع ایران به نخبگان
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران به نخبگان
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • اکسپو فرصتی برای توسعه
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست