Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعالیت هنری و آثار «محسن وزیری مقدم» هنرمند فقید ایرانی که نقاشی با شن را بنیان نهاد، دستمایه دومین قسمت از مستند هفت قسمتی «از تهران تا رم» سفارت ایتالیا در ایران شد.

سفارت ایتالیا در ایران دومین قسمت از مستند هفت قسمتی از تهران تا رم؛ سفری از دریچه هنر (From Tehran to Rome. A Journey through Art) را با تمرکز بر زندگی و آثار محسن وزیری مقدم نقاش معاصر ایرانی و از پیشگامان جنبش هنر انتزاعی پخش کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مستند از تهران تا رم، جدیدترین ابتکار عمل سفارت ایتالیا در ایران برای تاکید بر پیوندهای فرهنگی و هنری دو ملت ایران و ایتالیا است. این مستند با همکاری یاسمین زندیه و احسان رونق تولید شده که به آثار و زندگی هفت هنرمند معاصر شامل پنج هنرمند ایرانی و دو هنرمند ایتالیایی می‌پردازد که گذشته و آموزش هنری آنها متاثر از هنر و فرهنگ دو کشور بوده است؛ در این مجموعه هر قسمت یک نفر معرفی می‌شود. سفیر ایتالیا در ایران هدف از ساخت این مستند را تاکید بر ارتباط عمیق ایران و ایتالیا در حوزه فرهنگی می‌داند. اولین قسمت این مجموعه اسفند ۹۹ با محوریت فعالیت هنری و آثار بیژن بصیری دیگر هنرمند ایرانی پخش شد.

وزیری مقدم ۵ مرداد ماه سال ۱۳۰۳ در تهران متولد شد و پس از فارغ‌التحصیلی به عنوان یکی از نخستین دانش‌آموختگان دانشکده هنرهای زیبا، در سال ۱۳۳۴ به ایتالیا نقل مکان کرد و ضمن تحصیل در این کشور، به هنرآفرینی مشغول شد. آثار هنری این هنرمند پرآوازه امروز در بنیاد محسن وزیری مقدم نگهداری می‌شود که در سال ۲۰۱۷ در رم تاسیس شد و توسط پسرش، هامون وزیری، اداره می‌شود.

وزیری مقدم ۱۶ شهریور سال ۹۷ در سن ۶۴ سالگی در رم درگذشت. علاوه بر یک مجموعه ارزنده از آثار هنری متشکل از سبک‌ها و مواد مختلف، چند کتابچه راهنمای هنر با عناوین شیوه طراحی جلد ۱ و ۲، ترجمه اندیشه و کار پل کلی، ۱۴ گفتار با زیر عنوان درباره نقاشی، طراحی و مجسمه سازی از وی برجای مانده است که امروزه یک کتاب مرجع مهم برای هنرمندان سراسر جهان به شمار می‌رود.

در این قسمت از مستند سفارت ایتالیا به سبک خلاقانه وزیری مقدم در نقاشی با شن نیز اشاره می‌شود. شن­‌نگاری­‌های وزیری‌مقدم، علاوه بر اینکه به یکی از جدی­‌ترین جریان­‌های هنر مدرن مربوط می­‌شود، ارجاعاتی به پریمیتیویسم یا نوعی بدویت­‌گرایی در هنر دارند. حتی می­‌توان دورتر رفت و آن‌ها را هم­تراز نقاشی­‌های دیواری انسان نخستین با دست در غارهای باستانی دانست. به همین جهت می‌توان تأثیری از هنر تجریدی و چکیده‌­نگارانه­ سپیده­‌دم تاریخ را بر آثار این هنرمند ردیابی کرد. از همین‌رو بسیاری از منتقدان غربی از جمله توروکو لی­وری، ماریو بوسالی و یا جولیو کارلو آرگان، اهمیت به‌سزایی برای این دوره از کارهای او قائل شده­‌اند.  این هنرمند فقید همچنین به ساخت مجسمه‌های چوبیِ مَفصلی و متحرکش مشهور است. وزیری مقدم تنها نقاش ایرانی است که موزه هنرهای مدرن نیویورک (MOMA) اثرش را بدون واسطه خریداری کرده است.

قسمت اول و دوم مستند از ایران تا رم در حساب‌های کاربری سفارت ایتالیا در ایران در شبکه های اجتماعی توییتر، یوتیوب و اینستاگرام در دسترس است.   

از این قسمت مستند که پنجه بر خاک (Hands in Earth) نام دارد، پنجشنبه نهم اردیبهشت در محل اقامت جوزپه پرونه سفیر این کشور در تهران رونمایی شد./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سفارت ایتالیا در ایران محسن وزیری مقدم تهران تا رم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۴۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستند «زندگی با فلسفه» در شبکه چهار سیما

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، این مستند درباره «انشاءالله رحمتی» استاد فلسفه و مترجم نامدار آثار حکمی و عرفانی، خاصه آثار هانری کُربن و سید حسین نصر است.

رحمتی در کنار تحقیق و تدریس ، سردبیری فصلنامه تخصصی اطلاعات حکمت و معرفت را هم برعهده دارد. «زندگی با فلسفه» دوازدهمین فیلم از مجموعه مستند «آئینه عمر» است که درباره زندگی ، سلوک علمی و فرهنگی و میراث پژوهشی ۲۶ چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران ساخته شده است.

مستند ۴۰ دقیقه‌ای زندگی بافلسفه» جمعه ساعت ۱۲:۳۰ هم تکرار می شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • مستند «زندگی با فلسفه» در شبکه چهار سیما
  • گفت‌وگو باکارگردان مجموعه‌مستند «پابه‌ماه»/ قصه‌هایی تماشایی از امید و زندگی
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • موافقت شورای صدور ساخت آثار سینمایی با فیلم‌نامه هنرمند چهارمحال و بختیاری
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد